Prancūzijos sveikatos pasas patvirtina, kad asmuo yra pasveikęs nuo koronaviruso, yra visiškai paskiepytas arba jo testas buvo neigiamas per paskutines 48 valandas. Nuo vasaros šį pasą turi pateikti visi, norintys patekti į daugumą viešųjų pastatų, pavalgyti restoranuose arba pasinaudoti tolimojo susisiekimo transportu.

Ieškovas, universiteto dėstytojas iš Monpeljė, pradėjo kampaniją prieš sveikatos pasą, teisme tvirtindamas, kad įpareigojimas jį naudoti pažeidžia Europos žmogaus teisių konvencijoje numatytą draudimą elgtis nežmoniškai.

Kampanijos metu ieškovas ragino kitus Prancūzijos koronaviruso priemonių priešininkus užpildyti jo svetainėje paruoštus skundus Europos Žmogaus Teisių Teismui ir pridėti prie jo skundo.

Strasbūro teismo duomenimis, iš viso gauta apie 21 tūkst. skundų šia tema, vis jie taip pat buvo atmesti. Teismas atsisakė nagrinėti bylą motyvuodamas tuo, kad ieškovas, prieš pateikdamas bylą Europos Žmogaus Teisių Teismui, neišnaudojo visų teisinių galimybių savo šalyje, o tai būtina sąlyga bet kuriai bylai, kad ji būtų perduota šiam teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)