„Chodorkovskij Live“ eteryje V. Osečkinas pasakojo, kad kalbėjosi su buvusiu „Vagner“ kovotoju Andrejumi Medvedevu, kuris neseniai buvo sulaikytas Švedijoje, o šis vaizdo įraše esą atpažino savo „kolegas“.

Pasak V. Osečkino, A. Medvedevas atpažino „Vagner“ samdinius pagal jiems būdingus šaukinius, tai, kaip jie kalba ir ką sako per racijas.

V. Osečkinas priminė, kad „Vagner“ samdiniai anksčiau panašiomis egzekucijomis užsiiminėjo ir Sirijoje bei skelbė vaizdo įrašus.

Jis pažadėjo 3000 eurų atlygį už bet kokią informaciją apie vaizdo įraše matomus nusikaltėllius.

Gulagu.net vėliau pranešė, kad, pasak kelių jų pašnekovų iš „Vagner“, šią ir kitas egzekucijas sankcionavo Dmitrijus Utkinas, siekdamas ir paveikti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, ir „sukurti tokias sąlygas, kurioms esant rusai bijotų pasidavinėti”.

Buvęs Rusijos vyriausiosios žvalgybos valdybos specialiųjų pajėgų pareigūnas D. Utkinas laikomas „Vagner“ įkūrėju.

Projekto „Conflict Intelligence Team“ įkūrėjas Ruslanas Levijevas socialiniame tinkle „Twitter“ pakomentavo, kad vaizdo įraše girdimų pokalbių stilius būdingas tiek Rusijos kariškiams, tiek „Vagner“ kovotojams, todėl apie „atpažinimą“ negalima kalbėti užtikrintai.

Pasaulinė atvirų šaltinių žvalgybos tyrėjų bendruomenė anksčiau pažadėjo dėti visas pastangas, kad būtų nustatyta daugiau faktų apie nusikaltėlius ir egzekucijos vykdymo vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)