Ukrainos užsienio reikalų viceministras A. Melnykas ne pirmą kartą reikalauja, kad Vokietijos vyriausybė suteiktų jo šaliai kovinius tankus ir pėstininkų kovos mašinas. Dar būdamas Ukrainos ambasadoriumi Vokietijoje, A. Melnykas nuolat ragino Berlyną tiekti Ukrainai daugiau ir geresnės įrangos, dažnai nesirinkdamas žodžių.

A.Melnykas sakė, kad norėtų, jog Vokietijos kancleris Olafas Scholzas „pagaliau persvarstytų savo nenorą pristatyti, pavyzdžiui, mūšio tankus „Gepard“ ir pėstininkų kovos mašinas „Marder“.

„Jei Vokietijos vyriausybė nenori viena vykdyti tiekimų, ji gali imtis lyderės vaidmens žemyne ir sukurti Europos tankų aljansą“, - sakė A. Melnykas leidiniui „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND).

Pirmą kartą A. Melnykas pasiūlė kurti tokį aljansą išvykęs iš Berlyno, kai baigė eiti ambasadoriaus pareigas. Tuo metu jis sakė laikraščiui „Welt am Sonntag“, kad Europos valstybės, turinčios „Gepard 2“ tankų atsargas, galėtų suvienyti jėgas ir pristatyti Ukrainai 10 proc. visų turimų 2 000 tankų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją