„Visais įmanomais žodžiais neigiu pranešimus apie bandymus pasinaudoti kariuomene siekiant paveikti rinkimų rezultatus“, – „Twitter“ pareiškė buvęs lyderis, kuris pridūrė, kad sutiko su verdiktu dar prieš galutinių rezultatų paskelbimą penktadienį.

Naujojo prezidento Maithripalos Sirisenos padėjėjai reiškė įtarimus, kad M.Rajapaksa bandė kabintis į valdžią ir įtikinti šalies armijos bei policijos vadus dislokuoti saugumo pajėgas.

M.Rajapaksa tylą dėl įtarimų siekus įvykdyti perversmą nutraukė popiežiui Pranciškui pradėjus dviejų dienų vizitą Šri Lankoje ir paraginus siekti teisingumo, išgijimo ir vienybės šalyje po 37 metus trukusio karo su tamilų separatistais.

M.Rajapaksa, kuris pernai pakvietė popiežių, nedalyvavo jo sutikimo ceremonijoje, bet paskelbė tris žinutes „Twitter“, kuriomis atmetė jam reiškiamus įtarimus.

Pirmą kartą tiesiogiai atsakydamas į kaltinimus perversmu M.Rajapaksa tvirtino, kad „visuomet nusilenkdavo žmonių verdiktui“.

M.Rajapaksa, kuris yra ilgiausiai dirbęs lyderis Pietų Azijoje, daugelio buvo giriamas už pralaimėjimo M.Sirisenai pripažinimą dar prieš galutinių rinkimų rezultatų paskelbimą.

Prieš pat tai, kai pirmadienį buvo suformuota naujoji vyriausybė, tada dar būsimasis užsienio reikalų ministras Mangala Samaraweera sakė, kad M.Rajapaksa iš tikrųjų bandė įtikinti armijos ir policijos vadus padėti jam likti valdžioje panaudojant jėgą.

„Žmonės galvoja, kad tai buvo taiki pereiga. Nieko panašaus, – žurnalistams sakė M.Samaraweera. – Pirmas dalykas, ką tirs naujasis (ministrų) kabinetas, bus prezidento Rajapaksos perversmas ir sąmokslas“.

„Jis atsistatydino tik tada, kai armijos vadas ir policijos generalinis inspektorius atsisakė sutikti su juo“, – sakė jis.