Ilja Bogdanovas kaunasi petys į petį su naujais draugais iš „Dešiniojo sektoriaus“ savanorių korpuso.

Apie tai kalbama TSN siužete.

„Iš pradžių jį vadinome „ponas Kacapas“ (kacap – ukr. paniekinantis ruso pavadinimas) , „Maskolis“. Dabar mes jį vertiname ne už tai, kuo jis buvo anksčiau, o už tai, kad jis yra tikras draugas, padedantis mums kovoje už nepriklausomybę“, – prisipažįsta ukrainiečių savanoriai.

Su Ilja nuolat bando susisiekti jo buvę kolegos iš FST – rašo jam socialiniuose tinkluose, klausia, ar jis nesiruošia atgailaudamas grįžti į Vladivostoką. „Atgailauti? Prieš ką atgailauti? Prieš Putiną atgailauti?!“ – piktinasi rusas.

Šiandien neoficialiems oro uosto gynėjams iš „Dešiniojo sektoriaus“ neužtenka amunicijos, šiltų drabužių, o svarbiausia – ginklų ir šaudmenų. Dalinys, kuriame yra I. Bogdanovas, turi tik du Kalašnikovo kulkosvaidžius. Kovotojams savanoriai padeda apsiginklavę Pirmojo pasaulinio karo laikų ginklais. Kulkosvaidis „Maksim“ padeda sėkmingai atmušti sukilėlių išpuolius oro uoste, nors masyvų ginklą sunku perkelti ir dviems vyrams, todėl apie manevringumą arba puolimo veiksmus tokiomis sąlygomis tenka pamiršti. Tačiau savanoriai vis vien džiaugiasi geranorių padovanotu ginklu.

Vakar jiems buvo kone pirma rami diena per paskutines savaites. Nuo tada, kai buvo paskelbtos eilinės paliaubos, puolantieji su „DLR“ vėliavomis iš tiesų nutraukė atakas, tačiau kovotojai vis vien išlieka budrūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)