Publikacija socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje nutraukė vietinės žiniasklaidos mėnesius trukusias spėliones apie 59-erių konservatoriaus N. Sarkozy sugrįžimą į politiką po to, kai 2012 metais jis pralaimėjo prezidento rinkimus Francois Hollande'ui.

„Esu savo politinės šeimos kandidatas į prezidentus“, – pareiškė N. Sarkozy, kuris šalininkų laikomas vieninteliu politiku, galinčiu centro dešiniųjų „Sąjungos už liaudies judėjimą“ partiją 2017-aisiais nuvesti į pergalę.

N. Sarkozy Prancūzijos prezidentu buvo nuo 2007 iki 2012 metų. Liepos pradžioje prieš jį buvo pradėtas tyrimas dėl įtarimų kyšininkavimu. Jis esą mėgino iš aukšto teisininko nelegaliai gauti informacijos apie vieną vykstantį tyrimą. Mainais šiam buvo pasiūlytas aukštas postas Monake. N. Sarkozy šiuos kaltinimus paneigė.

Nors N. Sarkozy yra nepopuliarus tarp kairės pakraipos rinkėjų, dešiniojo politinio spektro piliečiai vis labiau nepatenkinti dabartiniu prezidentu F. Hollande'u, kuris politikos ekspertų vadinamas „pačiu nepopuliariausiu Prancūzijos vadovu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“.