69 metų S.Sanchezas Cerenas pažadėjo valdyti „garbingai, asketiškai, efektyviai ir skaidriai“.

„Po ilgų kovos už teisingumą ir demokratiją mano šalyje metų su nuolankumu ir didžiule pagarba, su įsipareigojimu vykdyti prezidento pareigas dėl visų salvadoriečių priimu prezidento juostą“, – sakė jis.

Šis buvęs mokytojas per kruviną 1979-1992 metų pilietinį karą priklausė Farabundo Marti nacionaliniam išvadavimo frontui (FMLN) ir tapo vienu šios partizanų grupės vadų, slapyvardžiu Leonelis Gonzalezas.

Prezidentu jis buvo išrinktas kovo 9 dieną, mažiau nei ketvirtadaliu procento aplenkęs konservatorių partijos ARENA kandidatą Normaną Quijano.

S.Sanchezas Cerenas tapo ketvirtuoju buvusiu kairiųjų partizanu, Lotynų Amerikoje išrinktu prezidentu, – po Danielio Ortegos Nikaragvoje, Jose Mujicos Urugvajuje ir Dilmos Rousseff (Dilmos Rusef) Brazilijoje.

S.Sanchezas Cerenas pakeitė buvusį žurnalistą Mauricio Funesą, kurio FMLN vyriausybė 2009 metais užbaigė du dešimtmečius trukusį konservatorių, daugiausia – ARENA, valdymą. S.Sanchezas Cerenas buvo M.Funeso viceprezidentas.

Jis paveldi mažą, bet tankiai apgyvendintą centrinės Amerikos šalį, kurioje siaučia gaujos, o skurdas yra paveikęs 40 proc. gyventojų.