Kreipdamasis į kariškius klausytojus Los Andžele, šis keturių žvaigždučių generolas sakė apgailestaujantis dėl skausmo, sukelto jo romano su savo biografe Paula Broadwell, taip pat žadėjo mėginti "pasitaisyti prieš tuos, kuriuos įskaudinau ir nuvyliau".

"Prisidedu prie jūsų puikiai suvokdamas, jog dabar esu vertinamas kitokioje šviesoje negu prieš metus", - D.Petraeusas sakė daugiau nei 600 veteranų ir Atsargos karininkų mokymo korpuso studentų per susitikimą, organizuotą Pietų Kalifornijos universitete (USC).

"Taip pat puikiai suvokiu, kad mano nesenos kelionės (atsistatydinimo) priežastis buvo nulemta mano paties", - pridūrė buvęs CŽV vadovas ir JAV generolas, vadovavęs karių "antplūdžio" strategijai Irake.

"Taigi, prašau leisti man pradėti savo kalbą šį vakarą, pakartojant, kaip giliai gailiuosi - ir atsiprašau - dėl aplinkybių, paskatinusių mane atsistatydinti iš CŽV ir sukėlusių didelį skausmą mano šeimai, draugams ir šalininkams", - D.Petraeusas sakė renginyje, vykusiame viename viešbutyje Los Andželo centre.

D.Petraeusas, kuris yra vienas iš iškiliausių savo kartos Amerikos kariuomenės vadų, atsistatydino lapkričio 9 dieną iš CŽV vadovo posto, prisipažinęs, kad buvo užmezgęs romaną su leitenantės pulkininkės laipsnį turinčią P.Broadwell, kovos su terorizmu eksperte.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nustatė šiuos ryšius, kai Floridos visuomenės veikėja Jill Kelley (Džil Keli), kuri yra D.Petraeuso šeimos draugė, paprašė tyrėjų atkreipti dėmesį į jos gautus grasinamus elektroninius laiškus, kuriuos, kaip paaiškėjo, siuntinėjo pavydo apimta P.Broadwell.