„Buvusių „Wagner“ samdinių ir jų šeimų susirašinėjimų kanaluose pasipylė pranešimai, kad karo žmonės turėjo staigiai keisti profesiją. Grupuotei pasitraukus iš Ukrainos, nemaža dalis jos darbuotojų buvo išsiųsti atostogų, po kurių tikėjosi vykti į karštuosius taškus.Tačiau rugpjūčio pabaigoje buvo išplatinta garsinė žinutė su raginimu ieškotis darbo kitose srityse dėl „Wagner“ konkurencijos su Gynybos ministerija Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose“, – rašo „Telegram“ kanalas „Možem objasnit“.

Dabar buvę Jevgenijaus Prigožino samdiniai, aktyviai dalyvavę Rusijos kare prieš Ukrainą, nereikalingi net „saviems“. Jie įsidarbina statybose, taksi ir durų gamyklose.

Vieno jų mama Svetlana pasakojo, kad grįžęs iš karo jos sūnus planavo įsidarbinti naujoje Kamčiatkos bepiločių orlaivių gamykloje. Tačiau „malonės popierius“ buvusiam nuteistajam nepadėjo – jam buvo patarta ieškotis kitos vietos. Net prašymo nepriėmė.

Taip nutiko ir su panašios biografijos Tatjanos vyru iš Tiumenės srities. „Jis bandė įsidarbinti gamykloje, saugos tarnyba be paaiškinimo atsisakė. Dabar dirba taksi, be registracijos“, – sako ji.

„Možem objasnit“ autoriai susisiekė su agentūra, kuri padeda įsidarbinti Černyšovo gamykloje, kurioje gaminami karinių orlaivių varikliai. Įmonės atstovo teigimu, įmonės saugos tarnyba neįsileidžia kandidatų, teistų už vagystes, narkotikus ir žmogžudystes, net ir tų, kuriems buvo atleista.

Įmonė, kuri samdo darbuotojus Šeremetjeve, taip pat perspėjo apie atsisakymą įdarbinti tokius žmones.

„Pokalbių kambariuose buvusių samdinių artimieji kaltina valdžią dar vienu melu. „Jiems buvo pažadėtas švarus gyvenimo lapas ir pažadai neįvykdyti“, – rašoma publikacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją