Žurnalistai Davidas Beriainas ir Roberto Fraile pirmadienį Arlio nacionaliniame parke lydėjo ne pelno organizacijos „Chengeta Wildlife“ įkūrėją ir vadovą Rory Youngą.

Pasak saugumo šaltinių, grupė, kurioje taip pat buvo karių ir parko prižiūrėtojų, buvo užpulta. Užpuolikai atvažiavo pikapais ir motociklais.

Iš pradžių pranešta, kad trys europiečiai dingo, buvo pradėta didelio masto paieška, bet Burkina Faso pareigūnai antradienį sakė, kad šiuos tris Vakarų valstybių piliečius „teroristai“ nužudė.

Antradienį jų palaikai sraigtasparniu buvo nuskraidinti į Burkina Faso sostinę Vagadugu.

Penktadienį po vidurnakčio į Vagadugu atskrido Ispanijos oro pajėgų „Airbus 310“. Po dviejų valandų jis išskraidino palaikus, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Į oro uostą palaikai buvo atvežti dideliuose mediniuose karstuose su užrašytais vardais. Stebint Ispanijos konsului Burkina Fase karstai buvo įnešti į lėktuvą.

Išėjimo prie jūros neturintis, didžiuliame Sachelio regione esantis Burkina Fasas, viena skurdžiausių valstybių pasaulyje, mėgina numalšinti nuožmų ginkluotų islamistų, 2015 metais įsiveržusių iš kaimyninio Malio, sukilimą, sužlugdžiusį kažkada klestėjusią turizmo industriją.

Nuo to laiko žuvo beveik 1 100 žmonių, o dar daugiau nei milijonui teko palikti savo namus.

Anksčiau džihadistų grupės, tokios kaip su „al Qaeda“ susijęs „Judėjimas islamui ir musulmonams remti“ (GSIM) ir „Didžiosios Sacharos islamo valstybė“ (ISGS), žmones žudydavo daugiausia Burkina Faso šiaurėje, bet pastaruoju metu tokie išpuoliai rengiami ir kitose šalies dalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)