Naktį į penktadienį B. Borisovas skubiai atvyko į masinių riaušių vietą ir, susipažinęs su situacija, atsakė į žurnalistų klausimus.

„Visiems tiems, kurie įvykdė vandalizmo aktus, bus iškeltos baudžiamosios bylos, o kitus riaušių dalyvius mes deportuosime. Tam jau užsakytas lėktuvas gruodžio pradžiai. O kol kas jie bus perkelti į uždaro tipo stovyklą“, – informavo premjeras. Jis patikslino, kad, preliminariais duomenimis, riaušių iniciatoriai buvo Afganistano piliečiai, kurie „mušė sirus, versdami juos eiti protestuoti“.

Gautomis žiniomis, šiuo metu Bulgarijos policija kontroliuoja padėtį pabėgėlių įkurdinimo centre Charmanlyje. Naktį į penktadienį per policijos operaciją buvo sulaikyta daugiau kaip 200 riaušininkų, įvairias traumas patyrė 24 pareigūnai. Sugadinta ir sunaikinta daug valstybinio turto. Pasak mačiusiųjų, centro pastatuose neliko nė vieno sveiko lango.

Masinės pabėgėlių protesto akcijos Charmanlyje prasidėjo ketvirtadienį. Migrantai protestavo prieš lapkričio 21 d. priimtą Bulgarijos sveikatos apsaugos ministerijos sprendimą įvesti karantiną Charmanlio pabėgėlių centre. Įtampa centre išaugo ketvirtadienio vakare, kai atvykėliai ėmė puldinėti policininkus. Kad įvestų tvarką, pareigūnai panaudojo vandens patrankas, tuščius šovinius ir gumines kulkas.

Dėl riaušių iškelta baudžiamoji byla. Šiuo metu stovykloje laikoma daugiau kaip 3500 pabėgėlių, protesto akcijose dalyvavo apie 2000 žmonių.