Jis sakė, kad tai buvo „vos 30 sekundžių“, kai lapkričio 8 d. lankydamasis Heksamo bendrojoje ligoninėje jis nedėvėjo veidą dengiančios kaukės. Jis sakė užsidėjęs kaukę, kai tik suprato savo klaidą.

Trečiadienį parlamento Ryšių komitete B. Johnsonas buvo apklaustas Vidaus reikalų komiteto pirmininkės Yvette Cooper, kuri teigė, kad ministras pirmininkas turi laikytis aukštesnių standartų, įskaitant kaukių dėvėjimą.

B. Johnsonas sakė: „Kai dėl kaukės nedėvėjimo Heksamo ligoninėje, kurį įtraukiate į bendrą mano nusikaltimų sąrašą, galiu pasakyti, kad iš tikrųjų kaukės nebuvau užsidėjęs vos 30 sekundžių. Išėjau iš kambario per klaidą jos neužsidėjęs. Aš ją užsidėjau, kai tik supratau padaręs tą klaidą. Atsiprašau už tai, tačiau daugumoje mano apsilankymo ligoninėje nuotraukų matyti, kad visą likusį vizito laiką buvau su kauke, kaip ir pridera, su ja buvau ir vykdamas į ligoninę“.

Praėjusios savaitės apsilankymo Nortumberlande, šiaurės rytų Anglijoje, nuotraukose matyti, kaip B. Johnsonas ligoninėje susitinka su kaukėtomis slaugytojomis, su jomis šnekučiuojasi ir daužosi alkūnėmis, nors jo veidas nepridengtas.

Netrukus po šios fotosesijos ministras pirmininkas užsidėjo kaukę, ją jam padavė padėjėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)