„Suteiksime britų piliečiams galimybę pasirinkti; jie priims šį sprendimą“, – transliuotojui BBC sakė leiboristų lyderis.

„Per tris mėnesius suderinsime realistišką ir apgalvotą išstojimo [iš ES] variantą ir leisime dėl jo balsuoti kartu su variantu „pasilikti“, – pareiškė J. Corbynas.

Į tiesų klausimą, ar jis nori, kad JK paliktų bloką, politikas neatsakė, bet pabrėžė, kad norėtų „glaudžių santykių su ES ateityje“ ir kad paklus britų sprendimui dėl „Brexito“.

Britanijoje gruodžio 12 dieną įvyks parlamento rinkimai, kuriuos inicijavo dabartinis ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas). Jis tikisi, kad naujos sudėties Bendruomenių Rūmai parems Londono ir Briuselio suderintą susitarimą dėl „Brexito“ sąlygų.

Britų įstatymų leidėjai šiemet atmetė ir premjero, ir jo pirmtakės Theresos May (Terezos Mei) pasiektus susitarimus.

B. Johnsonas ne kartą kaltino J. Corbyną, kad šis neatskleidžia, kokios pozicijos laikosi „Brexito“ klausimu ir nesidalina savo planais dėl išstojimo proceso.

Pats B. Bohnsonas primygtinai ragina kuo greičiau įgyvendinti „Brexitą“, kad būtų galima sutelkti dėmesį į kitas šalies problemas.