Tokią datą anksčiau nustatė britų premjerė Theresa May, tačiau įstatymą dėl „Brexit“ dar turi patvirtinti aukštieji parlamento rūmai.

Jį vasario pradžioje jau patvirtino žemesnieji parlamento rūmai, vadinami Bendruomenių rūmais. Tai reiškia, kad Lordų rūmai nebegali atmesti įstatymo, leidžiančio Vyriausybei pradėti skyrybų su ES procesą.

Tačiau šio teisės akto priėmimas gali užtrukti, Lordų rūmų opozicijos nariams siekiant įvesti pataisų, užtikrinančių įstatymų leidėjams daugiau galių daryti įtaką „Brexit“ derybų procese.

Visgi D. Davisas teigė, kad kovo 31 diena kaip „Brexit“ pradžios data anksčiau buvo pasirinkta apskaičiuojant visus galimus trukdžius.

„Šiai datai pasirinkti buvo ne viena priežastis. (...) Aš esu įsitikinęs, kad mes inicijuosime („Brexit“) kovo pabaigoje“, - žurnalistams po susitikimo su Lietuvos premjeru Sauliumi Skverneliu sakė D. Davisas.

Derybas dėl britų išstojimo iš ES tikimasi pabaigti per dvejus metus. Pernai birželį už pasitraukimą iš ES referendume nubalsavo 52 proc. britų rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją