„G20 buvo sukurta siekiant gelbėti į krizę patekusią ekonomiką. Dabar svarbu sukurti kitokio pobūdžio G20, kad būtų užbaigtas šis karas ir įtvirtinta taika. Toks yra mano ketinimas ir manau, kad mums pavyks pasiekti didelės sėkmės“, – sakė Lula.

Jis pridūrė, kad Rusijos ir Ukrainos karo klausimą jau aptarė su keliais valstybių vadovais, įskaitant Kinijos prezidentą Xi Jinpingą. „Susitinkame su žmonėmis, kurie mieliau kalba apie taiką nei apie karą. Todėl manau, kad mus lydės sėkmė“, – sakė Brazilijos prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Brazilijos prezidentas teigia, kad JAV turėtų liautis „skatinusios karą“ Ukrainoje.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olehas Nikolenka pakomentavo Brazilijos prezidento pareiškimą, kuriame siūloma nutraukti karą mainais į Krymą.

Ukraina vertina Brazilijos prezidento pastangas rasti sprendimą, kaip sustabdyti Rusijos agresiją. Kartu turime aiškiai pareikšti: Ukraina neparduoda savo teritorijų. Nėra jokios teisinės, politinės ar moralinės priežasties, dėl kurios turėtume atsisakyti bent centimetro Ukrainos žemės“, – sakė O. Nikolenka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)