Rusijos prezidentas šių metų susitikimą Naujajame Delyje praleido, išvengdamas galimo politinio pasmerkimo ir rizikos būti sulaikytam pagal Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) išduotą orderį dėl kaltinimų įvykdžius karo nusikaltimą – neteisėtą ukrainiečių vaikų deportavimą.

Indija neturi narystės TBT, kuris orderį išdavė kovo mėnesį.

Kremlius tvirtina, kad orderis V. Putinui „negalioja“.

V. Putinas praleido neseniai vykusius tarptautinius susitikimus, o į Naująjį Delį išsiuntė užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą.

Nors Brazilija yra TBT narė, L. I. L. da Silva šeštadienį Indijos „Firstpost“ tvirtino, kad V. Putinas bus pakviestas į kitais metais Brazilijos organizuojamą susitikimą.

„Mes džiaugiamės taika ir mums patinka gerai elgtis su žmonėmis. Todėl manau, kad V. Putinas gali lengvai nuvykti į Braziliją“, – sakė jis.

„Jei aš būsiu Brazilijos prezidentas ir jei jis atvyks į Braziliją, jis jokiu būdu nebus suimamas“, – pabrėžė jis.

L. I. L. Lula taip pat sakė, kad kitąmet dalyvaus Rusijoje vyksiančiame besivystančių šalių bloko BRICS viršūnių susitikime.

Šeštadienį G20 šalys priėmė deklaraciją, kurioje vengė pasmerkti Maskvą dėl karo Ukrainoje, bet paragino visas valstybes susilaikyti nuo jėgos naudojimo teritorijoms užgrobti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)