Ataskaitoje teigiama, kad Šiaurės Korėja, Pakistanas ir Iranas yra šalys, kuriose branduolinės atsargos yra apsaugotos mažiausiai.

Organizacijos, kovojančios prieš branduolinių medžiagų platinimą, užsakymu ekspertai vertino branduolinių medžiagų saugumą šimtuose saugyklų 32 šalyse. Buvo pasirinktos tos saugyklos, kuriose laikoma daugiau nei kilogramas daug prisodrinto urano, tinkančio branduoliniam ginklui pasigaminti.

Kai kurie tirti sandėliai yra gerai apsaugoti, tačiau daugelis - ne. Todėl branduolinės medžiagos gal būti pavogtos arba juodojoje rinkoje parduotos teroristinėms grupuotėms, teigiama tyrime.

Ekspertai tirtas šalis vertino pagal penkis kriterijus: turimą smarkiai sodrinto urano ir plutonio kiekį bei saugyklų skaičių, apsaugos priemones branduolinių medžiagų saugyklose, tarptautinių saugumo standartų skaidrumą ir įgyvendinimą, šalies gebėjimą ir pasirengimą taikyti šiuos saugumo standartus.

Taip pat buvo atsižvelgiama į tokius veiksnius, kaip politinis stabilumas, korupcija ir grupuočių, norinčių įsigyti branduolinių medžiagų, egzistavimą.

Saugiausiomis šalimis ekspertai įvardijo Australiją, Vengriją ir Čekiją. Paskutinėse skalės vietose yra Šiaurės Korėja - dėl nepakankamo skaidrumo ir tarptautinių standartų laikymosi, Pakistanas - dėl politinio nestabilumo, kovingųjų organizacijų egzistavimo, išplitusios korupcijos bei didelio saugyklų skaičiaus, taip pat Iranas.

Visos valstybės "gali ir turi" daryti daugiau dėl savo branduolinių medžiagų saugumo, reikalavo NTI prezidentė Joan Rohlfing.