Šios Balkanų valstybės teismas nusprendė, kad Sadikas Ahmetovičius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas sau neteisėtos turtinės naudos.

Byla susijusi su Saugumo ministerijos 2011–2012 metų projektinio darbo sutartimis, kurių bendra vertė siekė apie 7 tūkst. eurų.

S. Ahmetovičius pareiškė skųsiantis teismo nuosprendį, kurį pavadino prieš jį nukreiptu politiniu sąmokslu. Jis paragino prokurorus sutelkti dėmesį į sunkius nusikaltimus Bosnijoje ir Hercegovinoje, kuri yra viena labiausiai korumpuotų valstybių Europoje.

„Visa tai užsakę asmenys negali manęs įbauginti, – sakė buvęs ministras. – Pamatysime, ką pasakys institucijos. Tikiu teisingumu šioje šalyje.“

Ši Balkanų šalis yra federacinė valstybė, kurioje valdžia dalijasi per 1992–1995 metų karą kovojusios etninės bendruomenės: serbai, kroatai ir bosniai. Ji tebėra ekonomiškai silpna, su klestinčia korupcija ir trapiomis institucijomis.

Šalis, turinti 3,3 mln. gyventojų, siekia narystės Europos Sąjungoje, tačiau reformų procesas vyksta itin lėtai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)