Ji įvyks rugsėjį, likus mažiau nei dviem mėnesiams iki įtemptų kadencijos vidurio rinkimų Jungtinėse Valstijose.

Rugsėjo 15 dieną įvyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime „United We Stand“ bus kalbama apie „destruktyvų neapykantos kurstomo smurto poveikį mūsų demokratijai ir visuomenės saugumui“, sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

J. Bideno vyriausybė ne tik išdėstys atsaką į, jos teigimu, pavojingą ekstremistinio smurto plitimą, bet ir „pateiks bendrą vieningesnės Amerikos viziją“, sakoma K. Jean-Pierre pareiškime.

Paminėdama pastaraisiais metais įvykusią virtinę masinių šaudynių, kurių aukomis tapo juodaodžiai, ispanakalbiai ir azijiečių kilmės amerikiečiai, K. Jean-Pierre pabrėžė, kad „amerikiečiai vieningai pasisako prieš tokį smurtą“.

Nuo 2021 metų sausio, kai pradėjo eiti pareigas, J. Bidenas daug dėmesio skiria tam, ką vadina egzistencine grėsme demokratijos gyvybingumui visame pasaulyje.

Jis sako, kad dalyvavo prezidento rinkimų kampanijoje, siekdamas nuversti Donaldą Trumpą vos po vienos kadencijos, nes respublikonas iš pradžių nesugebėjo pasmerkti 2017 metais Šarlotsvilyje Virdžinijos valstijoje vykusio smurtinio, didelio atgarsio sulaukusio baltųjų viršenybės šalininkų mitingo.

Renginyje, kuriame taip pat dalyvaus teisėsaugos, verslo ir pilietinės visuomenės atstovai, 79-erių J. Bidenas pasakys pagrindinę kalbą. Baltieji rūmai pranešė, kad kviečiami ir demokratai, ir respublikonai.

Be to, konferencijoje vyks „įtraukios, abipartinės diskusijos ir pokalbiai apie kovą su neapykantos pakurstytu smurtu, radikalizacijos ir mobilizacijos smurtui prevenciją bei vienybės skatinimą“, sakė K. Jean-Pierre.

Konferencija numatyta likus kiek daugiau nei septynioms savaitėms iki Kongreso kadencijos vidurio rinkimų, per kuriuos respublikonai, iš jų – daug palaikančių D. Trumpą, uoliai žeriantį jokiais įrodymais nepagrįstus kaltinimus, esą 2020 metų prezidento rinkimų rezultatai buvo suklastoti, tikisi perimti Kongreso kontrolę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją