Policijos pareigūnai ankstų sekmadienio rytą atvyko pagal iškvietimą į 28-ojo gimtadienio vakarėlį Saint Mard mieste pietrytiniame šalies kampe, visai šalia sienos su Prancūzija. Visi vakarėlyje dalyvavę asmenys, įskaitant ir merginas už pinigus, buvo prancūzai. Kai į vakarėlį įsiveržė dvidešimties policijos pareigūnų pajėgos, visi šventės dalyviai buvo nuogi arba pusnuogiai, rašo independent.co.uk.

Visiems vakarėlio dalyviams pareigūnai skyrė po 250 eurų baudą už kovos su koronavirusu taisyklių nesilaikymą – konkrečiai už tai, kad uždaroje patalpose buvo daugiau nei keturi asmenys. Du vakarėlio dalyviai nubausti už narkotikų laikymą.

Virtono savivaldybės meras Francois Culot sako, kad jį siaubingai papiktino vakarėlį surengusių asmenų neatsakingumas – orgija vyko viloje vos už kelių žingsnių nuo Edmond-Jacques klinikos: „Man labai pikta. Yra žmonių, kurie nieko negerbia! Organizuoti neteisėtą vakarėlį priešais kliniką, kur gydomi COVID pacientai? Tai tiesiog nepriimtina!“.

F. Culot pabrėžia, kad vos prieš savaitę Virtono kirpėjos protestavo prieš sprendimą uždaryti grožio salonus, argumentuodamos, kad tokiu būdu iš jų atimamas pragyvenimo šaltinis.

„Dauguma mažų verslų apimti desperacijos. Jauni kirpėjai, tik pradėję karjerą, tikrai neišsilaikys. Ir tuo sudėtingu metu, kai kiekvienas iš mūsų priverstas stengtis ir aukotis, kad tik tas virusas būtų sustabdytas, atsiranda tokių, kurie gėdingai laužo taisykles. Tų prancūzų elgesys tiesiog koktus“, – piktinasi vietos valdininkas.