Šis vyras, minimas kaip 31-erių Ali E.H.A., buvo sulaikytas per kratą sostinės Scharbeko rajone, nurodė prokuratūra.

Anksčiau kaltinimai dėl kovo 22 dieną buvusių ir 32 gyvybes nusinešusių sprogdinimų Zaventemo oro uoste ir Malbeko metropoliteno stotyje buvo pateikti kitiems asmenims.

„Sąryšyje su federaliniu tyrimu po teroro išpuolių Zaventeme ir Briuselyje buvo atlikta krata viename name“, – sakoma prokuratūros pranešime.

„Belgijos pilietis Ali E.H.A., gimęs 1984 metų rugsėjo 23 dieną, sulaikytas ir vėliau tiriančiojo teisėjo nurodymu pristatytas į sulaikymo centrą dėl dalyvavimo teroristinės grupės veikloje, teroristiniuose žudymuose ir dėl kėsinimosi atlikti teroristinį žudymą, kaip nusikaltimo dalyvis arba bendrininkas“, – nurodoma pranešime bei priduriama, kad „šiuo metu daugiau informacijos nebus skelbiama, nes vyksta tyrimas“.

Šio pranešimo išvakarėse Belgijos teismas patvirtino Briuselio ir Paryžiaus teroro atakų pagrindinio įtariamojo Mohamedo Abrini (Mohamedo Abrinio) išdavimą Prancūzijai.

Kurį laiką jis nebus perduotas prancūzų pareigūnams, nes dar tebetiriami jo nusikaltimai Belgijoje.

M.Abrini prisipažino esantis „vyras su skrybėle“, nufilmuotas apsaugos kamerų einantis kartu su dviem mirtininkais sprogdintojais Briuselio oro uoste kovo 22 dieną prieš pat koordinuotas atakas, nusinešusias 32 žmonių gyvybes.