Kaip teigiama, A. Lukašenka buvo savo rezidencijoje Viskuliuose, esančioje už 7,5 kilometro nuo sienos su Lenkija.

Apie tai rašo portalas „RBK-Ukraina“, remdamasis stebėjimo grupės „Belaruskij Gajun“ socialiniuose tinkluose pateikta informacija.


Pažymima, kad Baltarusijos lyderis A. Lukašenka nuo liepos 30 d. vakaro yra apsistojęs rezidencijoje Viskuliuose, įsikūrusioje netoli sienos su Lenkija.

Siekiant užtikrinti jo saugumą, esą dar liepos 29-ąją iš Mačuliščų buvo atsiųsti du sraigtasparniai – „Mi-8“ ir „Mi-24“. Tačiau rugpjūčio 1 d. sraigtasparniai nuskrido patruliuoti pasienyje Bresto srityje, Kamianeco rajone.

Vadovaujantis stebėjimo grupės duomenimis, Baltarusijos Respublikos karinių oro pajėgų pilotai tikrai galėjo įskristi į Lenkijos teritoriją. Stebėjimo grupės nariai priėjo prie išvados, kad pažeidimas buvo netyčinis.

Rugpjūčio 1 d. Lenkijoje esančio Bialovežos kaimo gyventojai pranešė, kad virš jų namų praskrido du karinai sraigtasparniai – „Mi-24“ ir „Mi-8“. Tiesa, Lenkijos valdžia iš pradžių pranešė, kad oro erdvė nebuvo pažeista.

Vėliau tą pačią dieną Lenkijos gynybos ministerija patvirtino, kad du Baltarusijos sraigtasparniai pažeidė Lenkijos oro erdvę. Ministerijos atstovai pridūrė, jog apie incidentą buvo informuota NATO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)