BBC skelbia, kad neramumai ketvirtadienį prasidėjo salos Medano mieste esančiame „Tanjung Gusta“ kalėjime.

Šimtai saugumo pareigūnų ieško iš kalėjimo ištrūkusių beveik 100 kalinių, nors tikslūs skaičiai neaiškūs.

Pareigūnų teigimu, įsiutę kaliniai išlaužė kalėjimo vadovybės duris, susirėmė su prižiūrėtojais, apmėtė juos akmenimis ir padegė patalpas, iš Džakartos praneša BBC žurnalistė Karishma Vaswani.

Pranešama, kad pareigūnams dar nepavyko perimti kalėjimo kontrolės į savo rankas.

Policijos atstovas AFP naujienų agentūrai sakė, jog vyksta derybos, kurios, kaip tikimasi, ir padės išspręsti susidariusią situaciją.

Perpildytos kalinimo įstaigos

Iš minėtojo kalėjimo paspruko ir ne vienas nusikaltėlis, kalėjęs dėl su terorizmu susijusių nusikaltimų, perspėja policija. Dalį pasprukusių pareigūnams pavyko sučiupti, tačiau nemažai liko laisvėje. Tikslūs skaičiai neskelbiami. Pareigūnai uždarė visus netoliese kalėjimo esančius kelius, vyksta patikrinimai.

Tarp žuvusiųjų – mažiausiai du kalėjimo prižiūrėtojai. Yra informacijos, jog jie žuvo kalėjime likus gaisrui.

Neramumai prasidėjo, kai, dingus elektrai, kalėjimas liko be vandens. iš viso jame gyvena per 2 tūkst. 600 kalinių, nors jis oficialiai talpina tik tūkstantį nuteistųjų.

„Kalinius suerzino vandens trūkumas, jie sako, jog kalėjime tokių problemų kyla dažnai“, - pareiškė Šiaurės Sumatros provincijos policijos atstovas Heru Prakoso.

Kalėjimo perpildymo problema Indonezijai gerai pažįstama. Jungtinėje Karalystėje veikiančio Tarptautinio kalėjimo studijų centro skaičiavimais, 2012 metais šalies kalėjimų sistemos pajėgumas buvo viršytas 50 proc.

Praeitais metais Balio saloje esančiame kalėjime taip pat buvo kilusios riaušės, pareigūnai tik po kelių dienų suvaldė situaciją.
Medanas – Šiaurės Sumatros sostinė ir ketvirtas pagal dydį Indonezijos miestas.