Anot šaltinio, J. Prigožinas, atrodo, pardavinėja savo turtą ir Rusijoje, ir už jos ribų, be to, mažina privačios karinės kompanijos sudėtį.

„Atrodo, problemų jam kelia piniginės įplaukos“, – pasakė pareigūnas spaudos konferencijoje.

Jis taip pat paminėjo, kad J. Prigožino kelionės pastarosiomis savaitėmis buvo ribojamos, tačiau Baltarusijoje jis lankėsi.

J. Prigožino lėktuvas skraidė gana dažnai, bet kad jame visada buvo pats J. Prigožinas, tvirtinti negalima.

Praėjusią savaitę J. Prigožinas, kaip pranešama, praėjus beveik mėnesiui po trumpo maišto prieš Maskvos karinę vadovybę pirmą kartą prakalbo asmeniškai. Tai rodoma vaizdo įraše, išplatintame per „Wagner“ „Telegram“ kanalus.

Vaizdo įraše J. Prigožinas kreipėsi į savo kovotojus Baltarusijoje, Molkino kaime. Jis matomas tamsiame fone ir girdėti „Wagner“ vado Dmitrijaus Utkino balsas.

„Džiaugiuosi galėdamas jus visus pasveikinti“, – sako J. Prigožinas greičiausiai „Wagner“ kovotojų daliniui.

Nepriklausomo vaizdo įrašo patvirtinimo ir papildomos informacijos apie tai, kada jis buvo nufilmuotas, nėra.

62-ejų metų samdinių bendrovės įkūrėjas išreiškė padėką Baltarusijai, kad ši po birželio 24 dieną įvykusio bandymo surengti perversmą priėmė pajėgas „ne tik kaip didvyrius, bet ir kaip brolius“.

Pastarosiomis dienomis Gynybos ministerija Minske patvirtino, kad atvyko „Wagner“ kovotojai, kurie dabar mokys Baltarusijos ginkluotąsias pajėgas.

„Mes kurį laiką pasiliksime Baltarusijoje, – sakė J. Prigožinas. – Esu tikras, kad per šį laiką paversime Baltarusijos kariuomenę antrąja armija pasaulyje“.

J. Prigožinas dar kartą pagyrė savo samdinius už jų kovą Rusijos kare prieš Ukrainą. Dabartinę padėtį fronte jis pavadino Rusijos „gėda“.

Kitame paskelbtame garso įraše J. Prigožinas pirmą kartą prisipažino, kad pardavė dalį savo turto Afrikoje, kad padengtų „įsipareigojimus“, tačiau detalių nepateikė.

Jis teigė, kad pajėgos ir toliau aktyviai veiks Afrikoje.

J. Prigožinas sakė, kad „Wagner“ pajėgos kovos visur, kur reikės.

Galimas ir grįžimas į karo zoną Ukrainoje, jei jo kovotojus pavyktų įtikinti, kad jiems nebus gėda ten būti. Po šių žodžių vaizdo įraše nuskambėjo garsūs plojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)