„Stonewall“ atstovai sako, jog, nors ir ne visada sutarė su Bažnyčia, šiuo atveju stovi toje pačioje barikadų pusėje, skelbia BBC.

Naujiena paskelbta pirmąją iš trijų Anglikonų bažnyčios visuotinio sinodo dienų.

Liepą Kenterberio arkivyskupas pareiškė, jog didžiausias dėmesys bus skiriamas su homofobija susijusių patyčių problemai bažnyčios mokyklose spręsti.

Oksfordo vyskupas Johnas Pritchardas apie bendradarbiavimą oficialiai paskelbė pirmadienio popietę, atsakydamas į vieną iš sinodo narių klausimą.

„Stonewall“ sako, jog bažnyčia pirmoji dar rugsėjo pradžioje iniciavo diskusiją šia tema.

„Pradinės diskusijos buvo labai įdomios, mes pabandėme apžvelgti situaciją kai kuriose mokyklose“, - teigia „Stonewall“ švietimo reikalų vyresnysis specialistas Luke Tyrlas. Anot jo, organizacija tikrai ne visada su Bažnyčia sutaria dėl „teisinių klausimų“ – Anglikonų bažnyčia anksčiau nepritarė nei civilinės partnerystės, nei tos pačios lyties asmenų santykių įteisinimui.

Stiprėjantis spaudimas

„Stonewall“ mano, jog bendradarbiavimą šiuo klausimu inicijavo pats Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby. 

„Puikiai suprantame, jog galbūt arkivyskupas iš Bažnyčios šiuo klausimu patiria spaudimą to nedaryti“, - pridūrė L. Tyrlas.

Per liepą Jorko universitete vykusį sinodą arkivyskupas sakė: „Dauguma žmonių negali pakęsti homofobiško elgesio ar į jį panašaus. Kartais jie žiūri į mus ir mato tai, kas jiems nepatinka. Mūsų mokyklose mokosi beveik milijonas vaikų, turime jiems ne tik demonstruoti tvirtą pasiryžimą naikinti tokius stereotipus ir patyčias, bet ir imtis realių veiksmų. Šiuo metu savo mokykloms rengiame specialią programą, ieškome geriausių sprendimų, prašome patarimų – viskas kovai su patyčiomis“.
Nors arkivyskupas remia oficialią Anglikonų bažnyčios poziciją prieš aktyvų homoseksualumą, kovą dvasininkas pripažino, jog yra tos pačios lyties asmenų santykių, kurie „gali būti puikių santykių pavyzdžiu“.

J.Welby sako, jog, nors ir neabejoja Bažnyčios pozicija tos pačios lyties asmenų santykių klausimu, didžiausias iššūkis – „kaip teisingiausia į tai reaguoti“.