20-ojo atskirųjų specialiųjų operacijų pajėgų bataliono „Ukraina“ vadas majoras Pavlo Kurylenka tai sakė per kazokų paveldui skirtą diskusiją Ukrainos žiniasklaidos centre, pranešė „Ukrinform“.

„Atlikdamas kovines užduotis pasitelkiu kazokų patirtį. Ir prieš šimtus metų, ir prieš dvi savaites mūsų kariai galėjo užimti dideles pozicijas per puolimą mažesnėmis pajėgomis“, – sakė P. Kurylenka.

Jo žodžiais, šiais laikais Ukrainos kariškiai taiko panašią taktiką, kaip ir jų protėviai kazokai, laimi drąsiai, apgaulingai ir rasdami kelias logiškas ir teisingas galimybes išeiti iš „beviltiškų situacijų“.

Pasak P. Kurylenkos, tokių įgūdžių reikia personalui ir vadams, kad galėtų analizuoti padėtį mūšio lauke, o ne veikti „pagal vadovėlį“. „Reikia perimti iniciatyvą. Kazokai visada buvo labai iniciatyvūs, visada demonstravo drąsą kartu su gudrumu. Šių veiksnių, viso tokių veiksmų komplekso dėka šiandien mūsų padaliniai atlieka savo užduotis ir sėkmingai žengia į priekį“, – pabrėžė P. Kurylenka.

Susirinkusieji aptarė kazokų patirties panaudojimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų koviniams pajėgumams stiprinti, būtinybę plačiau pristatyti kazokų paveldą Ukrainos švietime bei mene.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją