Naujas gaisras padarė didelę žalą fabrikui, esančiam viename sostinės Dakos priemiestyje, tačiau pranešimų apie aukas nebuvo gauta, kai gelbėtojai išnaršė pastatą, ieškodami darbuotojų, kurie galėjo uždusti nuo nuodingų dūmų.

"Dauguma darbuotojų išlaužė grotas viršutiniame aukšte ir pabėgo į saugią vietą gretimame pastate, Dakos rajono policijos komisaro pavaduotojas Nisharula Arifas sakė naujienų agentūrai AFP.

"Aukų nebuvo, o mes jau suvaldėme gaisrą, kuris prasidėjo pirmame aukšte, kur buvo laikomi degūs akriliniai drabužiai", - pridūrė pareigūnas.

Pirmadienį tūkstančiai tekstilės pramonės darbininkų dalyvavo protestuose, reikalaudami užtikrinti didesnį saugumą po to, kai šeštadienio vakarą netoli sostinės esančiame drabužių fabrike "Tazreen Fashion" įsiplieskusios liepsnos atkirto kelią evakuotis daugiau nei tūkstančiui darbuotojų ir daugelį privertė šokti per aukštai esančius langus.

Gyvi likę žmonės pasakojo, kaip darbuotojai, daugiausiai moterys, mėgino ištrūkti iš degančio fabriko, siuvusio drabužius tarptautiniams prekybos tinklams, tokiems kaip Europoje veikiantis "C&A" ir Honkongo bendrovė "Li & Fung".

Vietos policijos vadas Badrulas Alamas sakė, jog buvo iškelta byla dėl žmonių žūties, sukeltos nusikalstamo aplaidumo. Du vyriausybės inicijuoti ir vienas policijos tyrimas mėgina nustatyti, ar fabriko savininkai kalti dėl šio gaisro.

Pirmadienį buvo ruošiamasi 59 darbininkų, kurių palaikai nebuvo atpažinti, masinėms laidotuvėms.

Bangladešas tapo antruoju didžiausiu pasaulyje drabužių eksportuotoju, pernai parduodavusiu užsieniui tekstilės gaminių už 19 mlrd. JAV dolerių. Ši pramonės šaka sudaro 80 proc. nacionalinio eksporto.

Tekstilės sektorius yra pagrindinis šios neturtingos šalies ekonomikos variklis - jame sutelkta 40 proc. pramonės darbininkų, tačiau jų darbo sąlygos paprastai būna primityvios ir neatitinkančios saugumo standartų.