Gelbėtojai sugebėjo ištraukti mažiausiai 50 gyvų likusių keleivių ir tęsia išgyvenusiųjų paieškas, naujienų agentūrai „Reuters“ pirmadienį sakė regiono policijos pareigūnas Harunas ur Rashidas.

Pasak jo, daugiau negu pusė iš 70 žuvusiųjų, iki šiol ištrauktų iš Padmos upės, buvo moterys ir vaikai.

Policija sulaikė į keltą įsirėžusį laivą ir suėmė jo kapitoną bei du kitus įgulos narius, pridūrė Harunas ur Rashidas.

Keltas buvo iškeltas ... Viduje buvo 23 lavonai, – aiškino jis. – Kelto viduje gali būti daugiau įstrigusių palaikų, o paieškos tęsiamos.“

Dar 47 lavonai buvo ištraukti iš vandens anksčiau sekmadienį.

Tai jau antra su laivais susijusi nelaimė Bangladeše per mažiau nei dvi savaites. Per šalies pietuose įvykusį panašų incidentą vasario 13 dieną žuvo mažiausiai septyni keleiviai.

Pranešama, kad dviejų denių keltas „MV Mostofa“ susidūrė su kitu laivu, kai plaukė į Paturijos keltų terminalą iš priešingame upės krante esančio Daulatdijos keltų terminalo Radžbario rajone, už 136 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Dakos.

Tikslus kelto keleivių skaičius kol kas nežinomas. Bangladeše keltų keleivių sąrašai paprastai nesudarinėjami, todėl sunku nustatyti, kiek žmonių dingo.

Padmos upė yra viena didžiausių Gangos deltoje esančiame Bangladeše, kurį raižo daugiau kaip 230 upių. Laivai yra pagrindinė susisiekimo priemonė daugelyje atokių šalies rajonų, ypač pietuose ir šiaurės rytuose.

Bangladeše – vienoje skurdžiausių Azijos valstybių – dažnai įvyksta incidentų, per kuriuos apvirsta laivai. Ekspertai dėl to kaltina prastą laivų priežiūrą, projektavimo trūkumus ir perpildymą.

Karinių jūrų pajėgų pareigūnai sakė, jog daugiau kaip 95 proc. iš šimtų tūkstančių mažų ir vidutinių laivų Bangladeše neatitinka minimalių saugumo taisyklių.