Policija išvedė antrankiais surakintus 10 organizatorių, kurie sugalvojo ir sukūrė rankinių laikrodžių formos mobiliuosius telefonus. Šiuo elektroninius prietaisus naudodavo stojantieji į universitetus ir norintys įsidarbinti įvairiose įstaigose.

Nusikaltėliai už kyšius gaudavo iš mokytojų ir dėstytojų egzaminų klausimų atsakymus, paskui nusiųsdavo atsakymus trumposiomis žinutėmis laikantiems egzaminus.

„Stojantys į geriausią universitetą studentai ar norintys įsidarbinti banke arba vyriausybinėje įstaigoje sumokėdavo 120 tūkst. takų (16,7 tūkst. Lt) ar daugiau ir gaudavo atsakymus į šį modernios technologijos prietaisą“, – teigė policininkas Moshiuras Rahmanas.

Grupuotės vadeiva prisipažino, kad 2009 m. įsigijo 120 specialiai pagal užsakymą Kinijoje pagamintų prietaisų ir nuo to laiko juos nuomoja.

„Bendradarbiauja su nusikaltėliais daug dėstytojų ir pareigūnų. Kai gauna testų medžiagą, specialistai per kelias minutes juos išsprendžia ir išsiunčia (atsakymus) klientams“, – sakė jis.

Bangladeše draudžiama įsinešti į patalpą, kurioje laikomas egzaminas, mobiliuosius telefonus, o rankinius laikrodžius segėti leidžiama.