Įtartina medžiaga buvo aptikta sekmadienį Vašingtone esančios vyriausybės būstinės Vakarų sparno įėjimo zonoje ir vėliau išsiųsta į laboratoriją tyrimams. Tuo metu J. Bideno Baltuosiuose rūmuose nebuvo.

Kol kas neaišku, kaip narkotikai pateko į Baltuosius rūmus. Pasak JAV žiniasklaidos, teritorija, kurioje buvo aptikti balti milteliai, yra prieinama ir lankytojų grupėms. Baltųjų rūmų darbuotojai dažnai savaitgaliais ar vakarais veda svečius per Vakarų sparną. Įeinant lankytojų prašoma palikti mobiliuosius telefonus.

Kokainas yra populiarus vakarėlių narkotikas, galintis padidinti budrumą ir sumažinti apetitą, nuovargį bei nerimą. Jo šalutinis poveikis – didžiulis nerimastingumas ir haliucinacijos.

Trečiadienį pareigūnai pranešė, kad tuo metu, kai Baltuosiuose rūmuose buvo aptiktas kokainas, labiausiai pasaulyje saugomame pastate J. Bideno ir jo šeimos narių nebuvo. Baltieji rūmai siekė suvaldyti šią labai neįprastą sekmadienį nutikusią istoriją. Pirminiai pranešimai apie aptiktus baltus miltelius sukėlė būgštavimų, jog tai galėjo būti mėginimas surengti cheminę ataką. Vašingtono institucijose jau ne kartą buvo rasta arba gauta paštu nenustatytos kilmės medžiagų.

Trečiadienį prezidento rūmus sauganti JAV slaptoji tarnyba paskelbė „ką tik patvirtinusi, kad rasta medžiaga yra kokainas“, ir tęsianti tyrimą.

Po Donaldo Trumpo valdymo metų, kai buvo pranešta, jog prezidentas respublikonas netgi turėjo įprotį tualetuose nuleisti dokumentus, J. Bidenas teikia pirmenybę tradiciniam Baltųjų rūmų dekorui ir tvarkai, tačiau 80 metų demokratą persekioja pranešimai apie neramų jo sūnaus Hunterio privatų gyvenimą, plačiai žinoma apie šio teisininko kovą su sunkia priklausomybe nuo narkotikų.

Aptikus kokainą iškart pasklido nepagrįstos spėlionės, jog su tuo galėjo būti susijęs šis sveikstantis narkotikų vartotojas. Savo dvigrašį iškart įterpė ir D. Trumpas, trečiadienį paskelbęs jam būdingą įžeidžiančią žinutę: „Nejaugi kas nors tiki, kad Baltųjų rūmų vakariniame sparne, visai netoli Ovaliojo kabineto, rastas KOKAINAS skirtas kam nors kitam, o ne Hunteriui ir Joe Bidenui?“.

Siekdami išsklaidyti paskalas, Baltieji rūmai aiškiai nurodė, kad bent jau netiesioginiai įrodymai byloja, jog už tai atsakingas lankytojas, o ne su J. Bideno šeima susijęs asmuo. Spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre pabrėžė, kad narkotinė medžiaga buvo rasta vietoje, kurioje nuolat būna pašalinių asmenų, Baltųjų rūmų darbuotojų pakviestų į ekskursijas po Vakarų sparną, įskaitant Ovalųjį kabinetą.

Narkotinė medžiaga buvo aptikta vienoje iš spintelių, kuriose lankytojų prašoma palikti savo mobiliuosius telefonus. K. Jean-Pierre pabrėžė, kad ekskursijos vyko ir praėjusį penktadienį, šeštadienį bei sekmadienį. „Prezidento, pirmosios ponios ir jų šeimos narių savaitgalį čia nebuvo, – trečiadienį sakė ji. – Jie išvyko penktadienį ir grįžo tik vakar“.

K. Jean-Pierre pridūrė, kad J. Bidenui buvo apie tai pranešta, ji pabrėžė, jog kiekvienam Baltuosiuose rūmuose dirbančiam asmeniui taikomi griežti reikalavimai, įskaitant testavimą dėl narkotikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją