„Baltarusijos URM vadovas pažymėjo, kad užsienio kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus ir akivaizdi parama, taip pat ir kažkokiems pavieniams aktoriams, yra neleistini. V. Makejus paragino objektyviai vertinti situaciją ir remtis įvairiais informacijos šaltiniais“, - sakoma pranešime.

Rugpjūčio 18 d. Estijos vyriausybė pareiškė nepripažįstanti Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų ir paragino surengti naują balsavimą.

Be to, kaip sakoma Baltarusijos URM pranešime, V. Makejus ir U. Reinsalu aptarė „tolesnio bendradarbiavimo dvišaliu ir daugiašaliu lygiu perspektyvas“. Estijos diplomatijos vadovas papasakojo „apie Europos Sąjungos požiūrį į susiklosčiusią situaciją“.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)