Vienas iš protesto lyderių jau kelis mėnesius gyvena priverstinėje emigracijoje kaip ir daugelis kitų baltarusių, kuriems išvykimas iš Baltarusijos tapo vienintele galimybe išlikti laisvėje ir atvirai reikalauti valdžios pasikeitimo savo tėvynėje.

Susitikti su P. Latuška Varšuvos senamiestyje nėra taip paprasta. Kaip aiškina Delfi.ru pašnekovas, dėl įtempto darbo grafiko jis čia lankosi labai retai, nors ir gyvena Lenkijos sostinėje.

Interviu pašnekovas pasakojo apie tai, kaip jis iš čia regi Baltarusijos praeitį ir ateitį, kodėl emigracija netampa demotyvuojančiu veiksniu ir – atvirkščiai – suteikia paskatą dirbti, kokią strateginę klaidą padarė Aliaksandrą Lukašenką palaikiusi Rusija, kaip P. Latuška tapo politiku ir į kokias istorines asmenybes jis lygiuojasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)