Šios portale „RBK-Ukraina“ skelbiamos informacijos šaltinis – stebėseną vykdanti grupė „Belaruski gajun“.

Analitikai teigia, kad liepos viduryje „Wagner“ samdiniai pradėjo naudotis senais sandėliais, esančiais buvusio karinio miestelio Nr. 28 „Poplavy“ teritorijoje, plytinčioje netoli Asipovičų, kuriuose veikia didžiulė karinė bazė.

Minėtoje teritorijoje yra vos 15 pastatų. 10 iš jų – sandėliai. Kai kurių plotas siekia 1 070 kvadratinių metrų. Tenai yra ir senos patalpos technikai laikyti, ir keletas sargybinių statinių.

Stebėseną vykdančios grupės duomenimis, sandėliai pradėti eksploatuoti nuo liepos 18 d., o iš palydovų gautuose liepos 24 d. užfiksuotuose vaizduose jau matyti tarp angarų pravažinėti keliai.

„Lyginant 17-os ir 24-os dienų nuotraukas, galima įsitikinti, kad per 7 dienas buvusio karinio miestelio teritorijoje atsirado ne mažiau kaip 6 akivaizdžiai pasikeitusios zonos“, – nurodoma pranešime.

„Belaruski gajun“ primena, kad liepos 24 d. iš ne mažiau kaip 80 automobilių sudaryta „Wagner“ kolona judėjo gana neįprastu maršrutu. Netoli Veraicų kaimo „Wagner“ samdiniai išsuko iš М5 trasos. Taigi, kolona galėjo pajudėti ir į Asipovičuose esantį poligoną, ir link sandėlių Poplavuose.

Minėtina ir tai, kad sandėlius nuo samdinių palapinių miestelio Celės kaime skiria 27 kilometrų atstumas, kurį per pusvalandį pavyksta įveikti automobiliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją