„Neturime ryšio su W. Dobrowolskiu, LŽD nariu, „Grand Press Photo 2020“ laureatu už fotoreportažą apie protestus Honkonge“, - rašoma tinklalapyje. Kada W. Dobrowolskis atvažiavo į Baltarusiją ir kuriai žiniasklaidos priemonei jis dirbo, nepranešama. Gautomis žiniomis, reporteris pastarąjį kartą buvo užmezgęs ryšį naktį į rugpjūčio 11-ąją.

Savo pareiškime LŽD smerkia neteisėtus Baltarusijos specialiųjų tarnybų veiksmus, kurių taikiniais tampa Lenkijos žurnalistai ir Baltarusijos žurnalistai, bendradarbiaujantys su Lenkijos žiniasklaida.

Anksčiau trečiadienį Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Pawelas Jablonskis pranešė, kad po rinkimų Baltarusijoje buvo sulaikyti trys Lenkijos piliečiai.

1989 metais įkurta LŽD yra didžiausia Lenkijos žurnalistų organizacija, ji turi 2 700 narių.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka surinko 80,08 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,09 proc.

Paskelbus balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Iki šiol sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.