Skelbdamas apie draudimą vidaus reikalų ministras šeichas Rashidas Al Khalifah sakė, kad vyriausybė stengėsi apsaugoti išraiškos laisvę, bet protestų organizatoriai ne kartą tuo piktnaudžiavo, o dalyviai nesilaikė įstatymų.

Ministras sakė, kad protestai, kurių metu buvo reikalaujama nuversti valdžią ir šalies lyderius, kėlė grėsmę pilietinei taikai ir trikdė saugumą bei bendrą tvarką. Pasak ministro, tai nepriimtina. R. al Kalifa pridūrė, kad protestus organizavo didžiausia šiitų opozicinė grupė.

Protestai bus vėl leidžiami, kai bus įmanoma išsaugoti pilietinę taiką ir valstybės vienybę, teigė ministras. Jis perspėjo, kad "prieš nelegalių demonstracijų ar susirinkimų organizatorius ir dalyvius bus imamasi teisėtų veiksmų".

Šiitų opozicijos atstovas sakė naujienų agentūrai AP, kad Vidaus reikalų ministerijos pranešimas "prieštarauja tarptautinėms žmogaus teisėms".

Rugsėjo mėnesį JAV komisarė žmogaus teisių klausimais Navi Pillay kritikavo Bahreino vyriausybę ir sakė, kad reformų reikalavimas nėra nusikaltimas.