Remdamasi ligoninių ir policijos atstovų duomenimis, „The Associated Press“ praneša, kad per sprogimus žuvo 23, o sužaloti buvo 61 žmogus. Tuo metu „Reuters“ praneša apie 82 žuvusiuosius ir 200 sužeistų.

Sprogimai įvyko baigiantis Ramadanui, kai gatvėse po saulėlydžio buvo daug jaunų žmonių ir šeimų.

Socialinėje žiniasklaidoje išplito vaizdo įrašas, kuriame sprogimo vietoje Bagdado Karados rajone matyti pikta žmonių minia, šaukianti ant premjero Haidero al Abadžio (Haider al-Abadi) konvojaus ir vadinanti jį vagimi.

Pirmasis sprogimas įvyko Karados rajone, kur gyventojų daugumą sudaro šiitai. Sprogus sunkvežimyje padėtiems sprogmenims žuvo 18, o sužaloti 45 žmonės. Netrukus po to rytų Bagdade sprogo improvizuotas sprogstamasis įtaisas, pražudęs 5 ir sužalojęs 16 žmonių.

Apie aukų skaičių pranešė anonimais panorėję likti pareigūnai.

Dėl automobilio sprogimo atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė. Tačiau nepriklausomų šaltiniai dar nepatvirtino IS atsakomybės.

Dauguma pirmojo sprogimo aukų buvo vaikai, teigia įvykio vietoje apsilankę „The Associated Press“ reporteriai. Pasak liudininkų, po sprogimo užsidegė greta buvusios drabužių ir mobiliųjų telefonų parduotuvės.

Teroro išpuoliai įvyko praėjus savaitei po to, kai Irako vyriausybinės pajėgos nuo IS išlaisvino Faludžos miestą. Pastaraisiais metais Irako pajėgos iš IS sugebėjo atkovoti teritoriją Anbaro provincijoje, į vakarus nuo Bagdado, ir išlaisvino Ramadžio, Hito ir Rutbos miestus.