Naujoji Vokietijos centro kairiųjų vyriausybės diplomatijos vadovė ketina susitikti su dešiniojo sparno ministru pirmininku Naftaliu Bennettu ir užsienio reikalų ministru Yairu Lapidu.

Apsilankymas Holokausto Jad Vašem memoriale Jeruzalėje – pirmasis A. Baerbock darbotvarkės punktas. Ten ji padėjo vainiką 6 mln. žydų, kuriuos per Antrąjį pasaulinį karą nužudė nacistinė Vokietija, atminimui.

Prieš išvykdama į Izraelį, A. Baerbock sakė, kad Vokietija „prisiima ypatingą istorinę atsakomybę už Izraelio saugumą ir toliau solidariai prisidės prie to“.

Pasak Vokietijos užsienio reikalų ministerijos, A. Baerbock Ramaloje, Vakarų Krante, taip pat susitiks su Palestinos prezidentu Mahmudu Abbasu ir užsienio reikalų ministru Riadu Malkiu.

Taikos procesas tarp Izraelio ir palestiniečių įstrigo nuo 2014 metų, tačiau ši tema bus įtraukta į diskusiją, pranešė ministerija Berlyne.

N. Bennettas nepritaria Palestinos valstybės įkūrimui ir žada statyti dar daugiau būstų žydų naujakuriams. Kaip ir dauguma Europos vyriausybių, Vokietijos vyriausybė ir A. Baerbock Žaliųjų partija tvirtai remia dviejų valstybių sprendimą dėl taikos regione ir kritikuoja Izraelio nausėdijų statybą okupuotose Palestinos teritorijose.

Berlyno teigimu, A. Baerbock vizito metu taip pat bus aptartos naujos bendradarbiavimo sritys siekiant kovoti su klimato kaita.

Po vizito Izraelyje ir Palestinos teritorijose A. Baerbock skris į Jordaniją. Šeštadienį ji lankysis Egipte. Ateinantį lapkritį Egipte vyks JT klimato kaitos konferencija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)