Demokratų kandidatė į prezidento postą turėjo „ištverti daugiau nesąžiningos kritikos nei kas nors kitas“, pareiškė B. Obama antradienį Filadelfijoje. Tai buvo pirmasis vieno jo pasirodymas per šiųmetę prezidento rinkimų kampaniją.

„Gera vėl būti rinkimų kovoje, – sakė B. Obama džiūgaujantiems šalininkams. – Aš šį rudenį dirbsiu taip sunkiai, kiek galiu, kad būtų išrinkta Hilari Clinton“. Demokratų kandidatė šiuo metų dėl sveikatos problemų, kurios išaiškėjo dėl silpnumo priepuolio viešumoje, yra dėmesio centre.

H. Clinton pirmadienio vakarą pripažino vėlai informavusi visuomenę apie ją užklupusį plaučių uždegimą. Ji teigė pati rimtai nevertinusi ligos. Tačiau dabar ji vėl jaučiasi gerai, pabrėžė 68-erių politikė ir paskelbė greitai grįšianti į rinkimų kovą.

B. Obama rinkimų kampanijos renginyje Filadelfijoje griežtai užsipuolė respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą bei žiniasklaidą:

Donaldas Trumpas kasdien pasakoja kažkokias nesąmones, rodančias, kad jis negali būti prezidentas. Ir tik todėl, kad jis visuomet, visuomet, visuomet toliau kalba, žiniasklaida nuleido rankas“.

B. Obama jau yra pasirodęs rinkimų kampanijos renginyje su H. Clinton, tačiau iki šiol vienas agitacinėje kovoje nedalyvavo. „Aš tikrai, tikrai, tikrai noriu, kad H. Clinton būtų išrinkta“, – pabrėžė jis.