Austrija pastarosiomis savaitėmis ėmėsi virtinės priemonių, siekdama pažaboti COVID-19 plitimą ir paskatinti gyventojus vakcinuotis. Pirmadienį įsigaliojo nauja tvarka, neleidžianti neskiepytiems arba koronavirusu nepersirgusiems asmenims lankytis restoranuose, viešbučiuose, kirpyklose ir dideliuose visuomeniniuose renginiuose.

Praėjusį mėnesį kancleris Alexander'as Schallenbergas pranešė, kad nevakcinuotiems žmonėms Austrijoje gali būti taikomi nauji suvaržymai, jei koronaviruso atvejų skaičius šalyje ir toliau augs.

Epidemiologinė padėtis iš tiesų pablogėjo – remiantis trečiadienį paskelbtais duomenimis, per pastarąsias septynias dienas naujų užsikrėtimų skaičius, tenkantis 100 tūkst. šalies gyventojų, siekė 710,8 atvejo – gerokai daugiau nei kaimyninėje Vokietijoje, kur taip pat registruojami sergamumo rekordai.

Ketvirtadienį lankydamasis Austrijos vakariniame Brėgenco mieste A. Schallenbergas sakė, kad neskiepytų asmenų izoliavimas yra „tikriausiai neišvengiamas“ ir kad neskiepytųjų laukia „nepatogi“ žiema ir Kalėdos, pranešė Austrijos naujienų agentūra APA.

„Nesuprantu, kodėl du trečdaliai turėtų netekti savo laisvių dėl vieno dvejojančio trečdalio, – sakė A. Schallenbergas. – Man aišku, kad paskiepytieji neturėtų būti izoliuojami iš solidarumo su neskiepytais.“

Pasak kanclerio, valdžios institucijos svarstys privalomą skiepijimą kai kurių profesijų žmonėms. Jis pridūrė, kad paskiepytų žmonių skaičius yra „gėdingai mažas“ – apie 65 proc. šalies gyventojų.

A. Schallenbergas patikino, kad „drauge mes galime įveikti šią bangą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją