Nuo pirmadienio tik nuo COVID-19 pasiskiepiję ar šia liga persirgę žmonės gali lankytis restoranuose, apsistoti viešbučiuose, dalyvauti sporto renginiuose, lankytis tokiose paslaugų teikimo vietose kaip kirpyklos.

„Manome, kad tai gali padėti suvaldyti dabartinę padėtį“, – Austrijos televizijai sekmadienį sakė vicekancleris Werneris Kogleris. Jis pridūrė, kad atskirų regionų valdžios institucijos gali priimti dar griežtesnių priemonių, jei nuspręs, kad tai būtina.

Austrijoje skiepų paso kol kas neturi daugiau kaip ketvirtadalis vyresnių nei 12 m. amžiaus žmonių. Tai laikoma viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių smarkiai auga infekcijos atvejų ir hospitalizacijų skaičiai.

Septynių dienų sergamumo rodiklis Austrijoje šiuo metu sudaro 599,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Žemiausius skiepijimo lygius fiksuojančiuose Viršutinės Austrijos ir Zalcburgo regionuose atitinkamas skaičius jau viršijo 900.

Tačiau savaitgalį buvo pranešta apie visoje šalyje išaugusius pasiskiepyti norinčių žmonių skaičius.

Naujosios priemonės įsigalios laipsniškai per keturias savaites. Šiuo laikotarpiu bus pripažįstama ir pirmoji vakcinos dozė kartu su PGR testu. Ribojimai nebus taikomi jaunesniems kaip 12 m. vaikams, o 13–15 m. paaugliams pakaks tik neigiamo testo.

Dėl medicininių priežasčių negalintys pasiskiepyti žmonės galės toliau dalyvauti viešajame gyvenime.

Austrijoje greitieji ir PGR testai yra nemokami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)