Anot jo, yra duomenų, kad 16-metis buvo „radikalizuotas internete“. Remiantis pirmine informacija, jis veikė vienas.

Pasak Vakarų Australijos policijos tarnybos vadovo Colo Blancho, policija šeštadienio vakarą sulaukė skambučio iš asmens, kuris teigė vykdysiąs „smurtinius nusikaltimus“ – tačiau nenurodė nei savo vardo, nei vietos. Po kelių minučių policijai buvo pranešta, kad Perto priemiestyje Voletone „vyras su peiliu bėgioja po automobilių stovėjimo aikštelę“.

Vaikinas nevykdė policininkų reikalavimo padėti peilį ant žemės, sakė C. Blanchas. Tada pareigūnai panaudojo elektrošoką, tačiau jis „norimo efekto nedavė“. 16-metis toliau artėjo link vieno policijos pareigūno, kuris tuomet paleido šūvį. Vaikinas nuo sužalojimų mirė ligoninėje.

Vyro, kurį sužeidė užpuolikas, būklė, anot policijos, yra „kritinė“, tačiau stabili. Užpuolikas esą turėjo psichinių problemų, taip pat problemų dėl radikalizavimo. Pastaraisiais metais jis dalyvavo programoje prieš ekstremistinį smurtą.

Tokio pobūdžio nusikaltimai, kaip šis, Australijoje yra veikiau reti. Tiesa, tik prieš mėnesį vyras prekybos centre Sidnėjuje peiliu mirtinai subadė šešis žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją