Naujojo Pietų Velso valstijos premjerė Gladys Berejiklian nurodė, kad per 24 val. buvo patvirtinta 239 nauji vietinio infekcijos perdavimo atvejai. Iš šių atvejų tik 81 užkrečiamuoju laikotarpiu buvo izoliacijoje, o mažiausiai 66 atvejai buvo užkrečiami bendruomenėse.

„Remiantis šiais skaičiais, galime tik spėti, kad situacija veikiausiai dar labiau pablogės, atsižvelgiant į bendruomenėje esančių užkrečiamų žmonių skaičių“, – teigė G. Berejiklian. Ji vos prieš dieną nurodė keturioms savaitėms pratęsti Sidnėjuje ir aplinkinėse teritorijose galiojantį karantiną.

Australija pernai buvo beveik visiškai suvaldžiusi virusą, tačiau dabar šalį veikia nauji protrūkiai dėl lėtos skiepijimo kampanijos, kuri savo ruožtu stringa dėl nedidelių „Pfizer“ vakcinos atsargų ir nesutarimų, kas turėtų gauti „AstraZeneca“ skiepą.

Naujasis Pietų Velsas, kuriame nuo pandemijos pradžios užfiksuoti iš viso 8 342 koronaviruso atvejai, iki šiol suskiepijo maždaug 3,6 mln. vakcinos dozių.

Visoje 25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje patvirtinta apie 33 400 infekcijos atvejų ir daugiau kaip 920 su COVID-19 susijusių mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)