Laivas „HMAS Warramunga“, pastarąsias tris dienas dalyvavęs jūrų laivybos saugumo Arabijos jūroje, taip pat konfiskavo 69 kilogramus heroino.

„Įgula nuodugniai ruošėsi panašiai užduočiai. Pasinaudojome savo sraigtasparniu ir įsilaipinimo grupėmis, kad surastume tris įtartinus laivus ir atliktume juose kratas, – sakė laivo vadas Dugaldas Clellandas. – Įsilaipinimo būrys atliko nuodugnią kratą ir rado milžinišką kiekį hašišo ir heroino, kuris būtų buvęs išplatintas visame pasaulyje.“

Rasti kvaišalai bus nuskandinti jūroje.

Pasak Australijos pajėgų Artimuosiuose Rytuose vado majoro generolo Johno Freweno (Džono Friveno), ši kovos su kvaišalų platinimu operacija yra didžiulė nesėkmė narkotikų kontrabandininkams.

„Ši operacija paveiks narkotikų tiekimo srautą visame pasaulyje ir iš to gaunamų pinigų naudojimą ekstremistinėms organizacijoms finansuoti“, – sakė jis.

Pareigūnai neatskleidė, kokios šalies pakrantė buvo arčiausiai narkotikų konfiskavimo vietos.

„HMAS Warramunga“ priklauso Jungtinėms jūrų pajėgoms (CMF) – 30 šalių koalicijai, kurios pajėgos patruliuoja beveik 6,5 mln. kv. km tarptautinių vandenų teritorijoje.

Šis karo laivas veikia CMF 15-ojoje jungtinių pajėgų grupėje ir padeda užtikrinti jūrų laivybos saugumą. Ypatingas dėmesys skiriamas kovai su teroristine veikla Artimuosiuose Rytuose ir Indijos vandenyno regionuose.