Pagal Australijos įstatymus, parlamento rinkimus skelbia ministras pirmininkas. Nors Kevinas Ruddas tam dar turėjo laiko iki lapkričio pabaigos, jis pasirinko anksčiausią įmanomą datą – rinkimai įvyks po mėnesio.

Politikas nedelsia ir savo sėkme neabejoja. Prieš kelis mėnesius tapęs daugumą parlamente turinčių leiboristų vadovu ir šalies ministru pirmininku, australų palaikymą jis laimi kalbomis apie aktualias šalies problemas. Neseniai K. Ruddas pasiūlė drastišką ir prieštaringai vertinamą nelegalios imigracijos problemos sprendimą – visus pabėgėlius iškelti į Papua Naująją Gvinėją. Rinkimų kampaniją K. Ruddas pradeda pažadais gaivinti ekonomiką, anot jo, pernelyg besikliaujančią naudingosiomis iškasenomis.

„Šiuose rinkimuose žmonės turės rinktis, kam patikėti vesti šalį per ekonominius iššūkius, laukiančius ateityje. Žaliavų paklausos augimas Kinijoje labai daug prisidėjo prie Australijos ekonomikos, tačiau dabar šis etapas praėjo“, – aiškina Australijos ministras pirmininkas K. Ruddas.

Pagrindinis K. Ruddo priešininkas – Tony Abbottas. Ketinęs tapti kunigu, mėgęs boksą, buvęs gaisrininku savanoriu ir australams seniai žinomas kaip skandalingas politikas, ypač dėl savo karštakošiško ir ne visada mandagaus tono, liberalų lyderis šiandien rimtai dėsto savo mintis apie Australijos ekonomikos skatinimą, kuri, pasak jo, tapo pernelyg nekonkurencinga dėl per didelio dėmesio aplinkosaugai.

Gali būti, kad kortas dar sumaišys naujas veikėjas – Julianas Assangeasas, kandidatuosiantis su vos prieš kelis mėnesius įkurta WikiLeaks partija. Tačiau jai žadamas gan menkas populiarumas, o kol kas daugiau dėmesio sulaukia senieji politikos vilkai, kuriems apklausos šiandien žada kovą dėl kiekvieno palaikančiųjų procento.