„Australija lieka giliai susirūpinusi dėl besitęsiančio Honkongo teisių, laisvių ir autonomijos silpninimo, praėjus dvejiems metams nuo Nacionalinio saugumo įstatymo primetimo“, – sakė užsienio reikalų ministrė Penny Wong.

2020 metų įstatymas, primestas po ankstesniais metais Honkonge vykusių didžiulio masto ir kai kada smurtinių demokratijos šalininkų protestų, įvedė baudžiamąją atsakomybę už ardomąją veiklą, bandymus atsiskirti, terorizmą ir susimokymą su užsienio jėgomis.

P. Wong sakė, kad šis įstatymas yra pernelyg plačiai traktuojamas, siekiant suimti ar spausti už demokratiją pasisakančius veikėjus, opozicijos grupes, žiniasklaidą, profesines sąjungas ir pilietinę visuomenę.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ketvirtadienį atvyko į Honkongą dalyvauti teritorijos perdavimo metinių minėjimo ceremonijose, pirmąkart palikęs žemyninę Kiniją nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją