Vyriausybė sakė rekomenduojanti ketvirtą skiepą vyresniems nei 50 metų žmonėms, bet taip pat siūlo jį ir visiems, vyresniems nei 30 metų, nepaisant to, kad jo nauda jaunesnio amžiaus žmonėms „yra neaiški ir panašu, kad ribota“. Vyriausybė vadovaujasi aukščiausios imunizacijos patariamosios institucijos rekomendacija. Anksčiau Australija rekomendavo ketvirtą skiepą nuo COVID tik vyresniems nei 65 metų žmonėms ir pažeidžiamoms grupėms, įskaitant tuos, kurių imuninė sistema nusilpusi.

Kadangi populiacijoje plinta naujos, labiau užkrečiamos omikron atmainos BA.4 ir BA.5, COVID sergančių pacientų skaičius Australijos ligoninėse per mėnesį šoktelėjo daugiau nei tūkstančiu iki maždaug 3 900, 140 žmonių dabar gydomi intensyviosios terapijos skyriuje. „Tai daro realų spaudimą mūsų sveikatos ir ligoninių sistemoms“, – per spaudos konferenciją sakė sveikatos ministras Markas Butleris.

Australijoje visiškai paskiepyta daugiau nei 95 proc. vyresnių nei 16 metų žmonių, tik nedaugelis dėvi kaukes arba laikosi socialinio atstumo. Šalis beveik 20 mėnesių buvo uždariusi tarptautines sienas, o dabar laipsniškai naikina apribojimus ir šią savaitę atšaukė vakcinacijos sertifikato reikalavimą užsienio lankytojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją