„Kyjivo srities Fastivo rajone dėl prastų oro sąlygų žuvo 61 metų vyras. Kyjive žuvo dar du vyrai – 65 ir 35 metų. Septyni žmonės buvo sužeisti. Jie dėl kaulų lūžių ir sumušimų paguldyti į ligoninę. Deja, vienas žmogus žuvo Dnipropetrovsko srityje“, – „Telegram“ sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Oleksijus Kuleba.

Anot jo, nuo stichijos labiausiai kenčia Žitomyro, Rivnės ir Chmelnickio sritis.

„Žitomyro srityje buvo apgadinta 1 613 pastočių, beveik 62 000 vartotojų 415 gyvenviečių buvo be elektros. Rivnės srityje 181 gyvenvietė buvo visiškai arba iš dalies atjungta – tai daugiau nei 50 000 gyventojų. Dėl audringų vėjų buvo apgadintos 63 oro linijos ir 875 transformatorinės. Chmelnickio regione be elektros liko 199 gyvenvietės. Daugiau nei 20 000 vartotojų laukia, kol elektra grįš“, – informavo jis.

Audra Ukrainoje

O. Kuleba pažymėjo, kad šiuo metu, nepaisant vėjo gūsių, energetikos komandos pradėjo elektros tiekimo atkūrimo darbus.

„Tačiau atsižvelgiant į tai, kad ir toliau siautėja prasti orai bei daugėja apgyvendintų vietovių be elektros, o remonto brigadų darbas sunkėja tamsiuoju paros metu, pažadėti, kad artimiausiomis valandomis visi vartotojai turės šviesos, negalima“, – perspėjo jis ir pridūrė, kad audros padarinių likvidavimas bus tęsiamas rytoj, kai orai aprims.

Kyjivo regioninė karinė administracija pranešė, kad stiprūs vėjai ir smarkios liūtys padarė didelę žalą regionui. Regione apgadinti 23 objektai: namai, parduotuvės, vaistinės ir 58 automobiliai. Buvo atvejų, kai griuvo medžiai ir nutrūko elektros laidai. Gauta 60 pranešimų apie eismo įvykius. Daugiau nei 126 000 vartotojų 349 gyvenvietėse yra be elektros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją