Premjeras Davidas Cameronas sušaukė nepaprastųjų padėčių komiteto COBRA pasitarimą, kaip tinkamai reaguoti į šią nelaimę.

Gatvės virto upėmis. Audra Desmondas Šiaurės vakarų Anglijoje ir Pietų Škotijoje be elektros paliko daugiau nei 55 tūkstančius namų, žmonės priversti palikti savo namus. Gelbėjimo tarnybos praneša, kad nebespėja gelbėti užtvindytuose namuose įkalintų žmonių. Į pagalbą joms dabar stojo ir kariuomenė.

Žmones iš namų reikia gelbėti valtimis, nes miestelių gatvės virto upėmis. Audros metu per vieną naktį iškrito tiek kritulių, kiek įprastai iškrenta per visą gruodžio mėnesį.

„Aš negaliu net apibūdinti. 2009 m. atrodė, kad buvo sukrečiantys potvyniai. Ir aš nemanau, kad tam, kas vyksta dabar, užtenka žodžio „sukrečiantys“. Situacija tragiška, tiesiog tragiška. Tai blogiausia, ką esame matę“, – teigia vietos savivaldybės narys Andrew Lysseras.

Meteorologijos tarnyba praneša, kad audros metu vėjo gūsiai siekė iki 145 kilometrų per valandą. Gelbėjimo tarnybos teigia, kad daro viską, ką gali, tačiau lietus nesustoja.

Meteorologijos tarnyba sako, kad baisiausia audros Desmondas dalis jau praėjo, tačiau lietingo oro galima tikėtis dar kelias dienas. Todėl vandens lygis gali dar labiau kilti ir dar daugiau žmonių bus priversti palikti savo namus.

Kokią tiksliai žalą padarė audros sukelti potvyniai, neaišku. Didžiosios Britanijos vyriausybė žada daryti viską, kad susitvarkytų su audros padariniais.