Nusikaltėlis buvo įvardytas kaip Martinas Kühne, priklausantis radikaliai dešiniųjų partijai „Alternatyva Vokietijai“ (AfD). Už savo veiksmus jis gavo 50 dienų darbo užmokesčio dydžio baudą. Sprendimas dar neįsigaliojo.

Anksčiau šią savaitę Baden Badeno prokuratūra išrinktam pareigūnui pateikė kaltinimus dėl nacistinės simbolikos naudojimo, o tai draudžia Vokietijos įstatymai.

Politikas nekomentavo jam pateiktų kaltinimų nei visuomenei, nei savo partijos nariams. Iš viso kurortinio miesto taryboje buvo trys AfD atstovaujantys deputatai.

Kaip pranešama, incidentai įvyko dar šių metų sausį ir kovą. Politikas apgadino du automobilius su ukrainietiškais valstybiniais numeriais, nupiešė ant jų svastikas ir didžiosiomis raidėmis aiškiai užrašė „Velniop UA“. Deputatui skirta 50 dienų atlyginimo dydžio bauda (tikslus skaičius neskelbiamas) „už antikonstitucinių organizacijų atributikos naudojimą“ ir viešą įžeidimą, pirmadienį, rugpjūčio 28 dieną, pranešė Baden Badeno prokuratūra.

Baden Badeno miesto tarybą sudaro žalieji, krikščionys demokratai, Baden Badeno „Laisvieji piliečiai“, socialdemokratai, laisvieji demokratai ir dešiniosios populistinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ atstovai. Kitos frakcijos pasmerkė savo buvusio kolegos poelgį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją