„2023 m. balandžio 2 d. organizavome ir vykdėme akciją prieš Z aktyvistų grupę ir asmeniškai prieš pagarsėjusį karo kurstytoją ir karo propagandistą, karo nusikaltėlį Maksimą Fominą, žinomą kaip Vladlenas Tatarskis. Šią akciją parengėme ir vykdėme savarankiškai, neturime jokių ryšių ir negavome jokios pagalbos iš užsienio struktūrų ir ypač specialiųjų tarnybų“, – teigiama Nacionalinės respublikinės armijos Sankt Peterburgo padalinio pareiškime.

Taip pat pabrėžiama, kad ši akcija buvo vykdoma klube, kuris priklauso „vienam žinomiausių Rusijos gangsterių ir nusikaltėlių Jevgenijui Prigožinui“.

„Dėl šios akcijos klubas nustos veikti. Esame tuo patenkinti. Mūsų įvykdyta akcija nebuvo nukreipta prieš civilius gyventojus, o visi nukentėjusieji yra tarp aktyvių karo rėmėjų, pateisinančių Putino režimo karo nusikaltimus Ukrainoje. <...> Raginame Rusijos žmones sekti mūsų pavyzdžiu ir teikti visas pasipriešinimo nusikalstamam Rusijos režimui formas iki pat jo visiško sunaikinimo. Nusikaltėliai nesijaus saugūs Rusijos žemėje! Rusija bus laisva!“, – teigia atsakomybę prisiimantis pogrindinė grupė.

Įtariamoji apkaltinta terorizmu

Rusijos tyrėjai antradienį apkaltino Darją Trepovą terorizmu dėl išpuolio Sankt Peterburge.

26 metų D. Trepova buvo sulaikyta po sprogimo. Tyrimų komitetas pareiškė, kad D. Trepova veikė „Ukrainoje įsikūrusių asmenų“ nurodymu ir įvykdė „organizuotos grupės teroro išpuolį“.

Pareiškime sakoma, kad D. Trepova atnešė į kavinę palei Nevos upę netoli istorinio miesto centro statulėlę su sprogmenimis ir įteikė ją tinklaraštininkui.

Pirmadienį Tyrimų komitetas ir Nacionalinis kovos su terorizmu komitetas tvirtino, kad įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkai padėjo Ukrainai įvykdyti išpuolį prieš karinį tinklaraštininką, socialiniuose tinkluose turėjusį daugiau nei pusę milijono sekėjų.

Pasak politikos apžvalgininkų, sprogdinimą paranku pasitelkti siekiant pateisinti tolesnį susidorojimą su Maskvos puolimo Ukrainoje kritikais.

Buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį „Telegram“ programėlėje apkaltino šalies opoziciją „pradėjus karą“ prieš paprastus rusus ir „žudant tautiečius“. „Teroristus“ reikia „naikinti kaip pasiutusius šunis“, – parašė D. Medvedevas, jis dabar yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją